Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

ВУЙЧО ВАНЬО. Сцени от селския живот

ВУЙЧО ВАНЬО. Сцени от селския живот

от АНТОН ПАВЛОВИЧ ЧЕХОВ

 Кликнете тук, за да видите галерията със снимки >>

 

Превод и адаптация ПЛАМЕН МАРКОВ
Постановка ПЛАМЕН МАРКОВ
Сценография и костюми МИРА КАЛАНОВА
Музика КАЛИН НИКОЛОВ
Фотография, плакат и програма СИМЕОН ЛЮТАКОВ

 

Участват: СТОЯН РАДЕВ, МИХАИЛ МУТАФОВ, ЛУИЗА ГРИГОРОВА, ПЕНКО ГОСПОДИНОВ, ГЕРГАНА ПЛЕТНЬОВА, ВЕСЕЛИНА МИХАЛКОВА, СВИЛЕН СТОЯНОВ, ПЛАМЕН ДИМИТРОВ, НЕЛИ ВЪЛКАНОВА, ЮЛИЯНА ЧЕРНЕВА.

Премиера 23 октомври 2012 г., Сцена Филиал

НАГРАДИ / НОМИНАЦИИ:

3 номинации ИКАР 2013
Номинация ИКАР 2013 за режисура на Пламен Марков
Номинация 2013 за главна женска роля на Гергана Плетньова
Номинация ИКАР 2013 за авторска музика на Калин Николов Награда ИКАР 2013 за главна женска роля на Гергана Плетньова (Соня);
Номинация АСКЕЕР 2013 за изгряваща звезда на Гергана Плетньова (Соня);

 


Класическият текст в световната драматургия “Вуйчо Ваньо” се среща за пръв път с варненската публика в 92-я творчески сезон на театъра, в интерпретацията на един от най-добрите български театрални режисьори Пламен Марков.

Неговата трактовка е изведена изцяло от подзаглавието „Сцени от селския живот”, което самият Чехов дава като жанрово определение за своята пиеса.

По чеховски задълбочен в същността, прочитът на Пламен Марков вълнува с пестеливите и точно намерени театрални средства, с ансамбловата игра на безукорно подбрания актьорски състав, със съзвучието между текст, визия и музика, обединени в една стилна съвременна драматургия.

Защо ни е необходим Чехов днес?

Защото – дали в пасторалната атмосфера на руската провинция от края на ХIХ век или днес, независимо дали човек е успял или преуспял, винаги идва равносметката. Прочута е фразата на Вуйчо Ваньо, чийто образ пресъздава носителят на ИКАР 2012 за главна мъжка роля Стоян Радев, че ако е имал условия за развитие, от него е щял да излезе Достоевки или Шопенхауер.
А Елена Андреевна – героинята на Луиза Григорова, ключов персонаж в тази пиеса за мечти, любов, надежди и разочарования, за светлите и тъмни страни на човешката душа, задава на себе си и на другите основния въпрос: „Какво означава таланта да живееш?”

Постановката, която се осъществява с подкрепата на сдружение „Арт Актинг” и Община Варна по програмата „Варна – територия на творчеството”, е част от кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 година

 

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ

Цени за театрални спектакли

Предлагаме различни цени на билетите според мястото в залата, конкретния спектакъл, както и отстъпки за за ученици, пенсионери, групови посещения, образователни и детски спектакли...
Научете повече +

отстъпки

отстъпки

Важат за ученици, пенсионери, фамилни и групови посещения (от над 10 човека). Обадете ни се на тел. 052 66 96 51 и 052 66 96 52 за договаряне на отстъпки.

абонаменти

абонаменти

С VIP Card ползвате от 20 % до 50 % отстъпка от цената на билета за спектакли на Драматичен театър "Ст. Бъчваров" - Варна и Държавна опера – Варна.

купете билети on-line

купете билети on-line

Ползвайте MULTINET CARD през сайта www.bgbileti.com. Купете билети от сайта www.grabo.bg и ползвайте специални отстъпки!

TOP