Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

ДАМСКИ ШИВАЧ

ДАМСКИ ШИВАЧ

от ЖОРЖ ФЕЙДО

 Кликнете тук, за да видите галерията със снимки >>

 

сценична адаптация и постановка РУМЕН ВЕЛЕВ
сценография и костюми ТОДОР ИГНАТОВ
музика СТЕФАН ДИМИТРОВ
хореография НИНА КОЗИНА
текст на песните ВАНЬО ВЪЛЧЕВ

 

Участват: АЛЕКСАНДЪР ИЛИНДЕНОВ, ВАЛЕНТИН МИТЕВ, СВИЛЕН СТОЯНОВ, СИМЕОН ВЕЛКОВ, ВЕСЕЛИНА МИХАЛКОВА, МАРИЯ ГИНКОВА, ДАНИЕЛА ВИКТОРОВА, МИЛЕНА КЪНЕВА

Премиера 18 януари 2012 г.

 
„Дамски шивач” разгръща с намигване прозренията си за любовта и хедонистичното отношение към живота, описани от 25-годишния автор на пиесата Жорж Фейдо (1887).

Румен Велев спира режисьорския си поглед върху „Дамски шивач”, защото му импонира как:

„Авторът влага в пиесата много от истините за любовта, насладата, лъжата и изкушенията, които неотлъчно преследват телата ни.

Човекът е нелеп и смешен, когато лъже, за да си набавя все повече и повече райски наслади. Чрез лъжата той унизява и бива унизяван, превръща се в консуматор, който непрекъснато увеличава оборотите на сетивните си удоволствия...

Жорж Фейдо великодушно ни подава ръка, за да се надсмеем над себе си и да излезем от прекрасно-опасния кръг на удоволствията.”

 
 

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ

Цени за театрални спектакли

Предлагаме различни цени на билетите според мястото в залата, конкретния спектакъл, както и отстъпки за за ученици, пенсионери, групови посещения, образователни и детски спектакли...
Научете повече +

отстъпки

отстъпки

Важат за ученици, пенсионери, фамилни и групови посещения (от над 10 човека). Обадете ни се на тел. 052 66 96 51 и 052 66 96 52 за договаряне на отстъпки.

абонаменти

абонаменти

С VIP Card ползвате от 20 % до 50 % отстъпка от цената на билета за спектакли на Драматичен театър "Ст. Бъчваров" - Варна и Държавна опера – Варна.

купете билети on-line

купете билети on-line

Ползвайте MULTINET CARD през сайта www.bgbileti.com. Купете билети от сайта www.grabo.bg и ползвайте специални отстъпки!

TOP