Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

Актуални новини

ХРИСТИНА ДЖУРОВА В КЛАСАЦИЯТА „10 БЪДЕЩИ ЗВЕЗДИ НА КИНОТО И ТЕАТЪРА У НАС“

Списание „Биограф“ подрежда в новия си брой любопитна „Класация на 10 бъдещи звезди на киното и тетъра у нас“. Сред тях намира място и великолепната Христина Джурова от Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ Варна. Ето как екипът на „Биограф“ представя Христина Джурова:

„Някои я познават като тръгналата по лекия път и трагично завършила живота си хостеса Лина от първия сезон на сериала на Нова ТВ „Братя”, други се сещат за превъплъщението й в „Аз и моите жени” по БНТ, но актьорските качества на Христина Джурова поне засега се разгръщат най-пълно в нейната работа в театъра. 28-годишната актриса завършва НАТФИЗ преди 6 години, грабвайки наградата на Академията „Най-най-най”, като най-обещаващата студентка във випуска. Само няколко месеца след като се дипломира влиза в трупата на Варненския театър. Там създава запомнящи се образи в спектакли като „Любовникът от ZanziБар“, „Двубой“, „Кървава сватба“, „Дамата с камелиите” и „Тютюн“, които се играят с голям успех из цяла България. Работи със забележителни актьори от тази трупа като Стоян Радев и Симеон Лютаков, а превъплъщението й в ролята на Мария в „Тютюн” е толкова силно, че създава впечатление, че на сцената излиза истинската оживяла от страниците на романа на Димитър Димов героиня, а не нейно копие, пречупено през призмата на актрисата. Работата й в „Амадеус” от Питър Шафнър й носи „Икар” за поддържаща женска роля преди две години, а в „Семеен съвет” в софийския театър 199 – „Златен Кукерикон” за млада надежда, малко след като завършва.“

Христина Джурова споделя „Класация на 10 бъдещи звезди на киното и тетъра у нас“, с Елеонора Иванова, Климентина Фърцова, Радина Боршош, Жаклин Даскалова, Кремена Деянова, Maртина Троанска, Маргарита Стойкова, Алена Вергова и Дарина Радева.

 

TOP