Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

Актуални новини

НА ТЕАТЪР С ВАРНЕНСКИ СТИЛ ПРЕЗ ЮНИ

Tри фестивални участия и национално турне на ДT "Стоян Бъчваров"

Юни е изключително натоварен месец за екипа на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна, който наред с националното турне на хитовия „Тютюн“, представя свои продукции в два междунардни и един национален фестивал.

Спектакълът „Формата на нещата“ от Нийл Лабют на младата режисьорка Максима Боева, избран в българската селекция на 32-ия МТФ „Варненско лято“, ще има своето фестивално участие на 8 юни от 17 часа в Градската художествена галерия на Варна.

Танцово-театралният спектакъл „Свръхчовек“ н

а режисьора Васил Зафирчев по музиката на „Пролетно тайнство“ от Игор Стравински и философията на Фридрих Ницше за Свръхчовека, създаден специално за Варненския драматичен театър от постановъчен екип на РС Македония, излиза за пръв път извън България, за да участва в най-големия театрален фестивал на РС Македония "Vojdan Cernodrinski" в Прилеп на 13 юни 2024 г.

Фестивалното настроение продължава на 19 юни, когато жизнерадостната „Клетка за пеперуди“ от Жан Поаре на режисьора Атанас Атанасов ще се появи на националния фестивал „Театър, обичам те“ в Хасково.

Аплодиран многократно в цялата страна, спектакълът на Бина Харалампиева „Тютюн“ отново обикаля България, за последен път с Диана Димитрова в ролята на Ирина. Харизматичната актриса, изградила изключително силен образ на героинята от любимия роман на българите, напуска България, за да продължи творческия си път в чужбина. Ето и спирките на „Тютюн“ от последното национално турне 2024 – Смолян на 20 юни, Батак на 22 юни, Правец на 24 юни и с кулминационен завършек - София, Театър „Българска армия“ на 25 юни.

Летните творчески ангажименти на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ завършва другият топ спектакъл на Бина Харалампиева „Под игото“, който, съдейки по големия зрителски интерес, положително ще запълни на 20 август и Летния театър във Варна.

TOP