Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

Пу и за нас една такава свекърва!

 

 

Деница Тодорова за Suetno.bg
13/02/2015

От няколко години гостуването на Варненския театър в столицата се е превърнало в интригуващо и вълнуващо събитие, на което с удоволствие винаги присъстваме. Затова и веднага откликнахме на поканата им за представянето на едно от новите заглавия в афиша им - "Свекърва" от Антон Страшимиров под режисурата на Стоян Радев Ге. К. Видяхме го преди броени дни на сцената в Народния  и усмивката ни все още не е слязла от лицата ни. Морската трупа ни презентира изключително чаровна версия на прочутата пиеса и определено даде сериозни заявки в отделните категории за предстоящите номинации за театралните награди "Аскеер". След спектакъла "Паметта на водата" колаборацията между Мира Каланова (сценография и костюми) и Стоян Радев отново се радва на силен резултат. Цялостното ни впечатление за постановката е, че прилича на приказка за големи, изпълнена с винтидж дух, с леко пародийни образи, хитри режисьорски хрумки и приятни актьорски превъплъщения (участват: Теодора Михайлова, Стефан Додуров, Петя Янкова, Милена Кънева, Даниела Викторова, Николай Кенаров, Николай Божков, Гергана Арнаудова, Гергана Плетньова, Юлияна Чернева, Пламен Димитров, Нели Вълканова, Божидар Божков, Кристиан Михайлов, Недялко Стефанов).

Но звездата на вечерта  отново бе Веселина Михалкова (така бе и при предишното гостуване на варненци в София – виж тук), която е в ролята на свекървата, недолюбваща снаха си. В конфликтите между двете са намесени и се намесват още няколко поколения, а впоследствие препирните им довеждат до разруха в семейството на младите. В края една от двете трябва да преосмисли и да промени трайно поведението си.
Играта на актрисата бе без забележки, толкова правдоподобна и предизвикваща смях, че и в нашия екип си пожелахме по една такава свекърва, дори и с кусурите в нея. С тази си роля Веселина Михалкова пак доказа, че се намира сред елита в професията й, където местата напоследък са доста ограничени. Появата й всеки път ни кара да я обичаме все повече и с нетърпение да очакваме следващите й появи.
(И отново призоваваме комисията по определянето на номинациите за "Аскеер" да си отворят широко очите и най-сетне да отредят заслужената статуетка за Веселина Михалкова!)

Ако си пропуснал да гледаш "Свекърва" на Варненския театър, непременно намери начин да поправиш грешката си. Спектакълът е част от културния афиш на морската ни столица.

Деница Тодорова, http://www.suetno.bg/index.php?page=kritichno

TOP