ПРИЯТЕЛИ?

ПРИЯТЕЛИ?

от Здрава Каменова и Калин Ангелов 

Кликнете тук, за да видите галерията със снимки >>

Билетна каса 

Промоции 

Билети от BGbileti

Постановка Николай Кенаров
Участват Валери Вълчев и Константин Соколов
Плакат Славяна Иванова

 

Премиера 3, 15 февруари 2017, 19.00, Камерна сцена „Стоян Камбарев”

 

В постановката "Приятели?", по пиесата „Саймън и Гарфънкъл”, с която актрисата и драматург Здрава Каменова и режисьорът Калин Ангелов печелят Националната награда 2016 в драматургичния конкурс „Иван Радоев” – Плевен, се изследва потребността от човешка близост в съвременното общество. Оттам и въпросителният знак в заглавието: „Въпроси има за всяко нещо в живота и всеки ден препотвърждаваме и сменяме пунктуацията. В динамиката на деня бързаме като че ли за глупости и не намираме време за съществените неща. А приятелството иска време, за да бъде отгледано, иска търпение и любопитство към другия”, убедена е авторката.

“Съществено за мен е да излязат на преден план темата, тезите и позициите на персонажите. Появяват се интересни въпроси - как възниква приятелството, защо едни хора умеят да печелят приятели, други смятат, че не могат да създават приятелства, а се оказва, че всъщност са готови за истинско приятелство и т.н.

В това отношение тезите на персонажите са крайно различни. При всеки има една представа как трябва да се случат нещата, но това не се получава по очаквания от героите начин. Много ми харесва точно това в пиесата. Когато нещата трябва да се случат, тe се случват. И то не както си ги намислил, а някак естествено”, коментира Николай Кенаров

„Няма човек, който да не изпитва самота, тя е различна за всеки, всеки е самотен сам за себе си. Най-самотен може да се почувстваш в социалните мрежи, затова те не могат да заменят живия контакт.

Трудно е да се излекува самотата, но нашето представление показва, че това не е невъзможно. За да преодолееш самотата, са необходими поне двама, които да намерят пътя един към друг в приятелството”, допълват в единомислие актьорите Валери Вълчев и Константин Соколов.

Прочетете още:

В началото на театралния февруари

"ПРИЯТЕЛИ?" - февруарска премиера на Варненския драматичен театър

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ

 

 

 

TOP