ГОЛЕМАНОВ

ГОЛЕМАНОВ

от СT. Л. КOСТОВ

 Кликнете тук, за да видите галерията със снимки >>

 

режисьор АЛЕКСАНДЪР ИЛИНДЕНОВ
сценография и костюми КИНА ПЕТРОВА
хореография МАРТИН и АСЯ

 

Участват: АЛЕКСАНДЪР ИЛИНДЕНОВ, ПЕТЯ ПЕТКОВА, БИЛЯНА СТОЕВА,СВИЛЕН СТОЯНОВ, ВЛАДИСЛАВ ВИОЛИНОВ,МАРИЯ ГИНКОВА,
МИЛЕНА КЪНЕВА,ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ, НИКОЛАЙ БОЖКОВ,ПЛАМЕН ДИМИТРОВ, ТЕОДОРА МИХАЙЛОВА,ВАЛЕНТИН МИТЕВ, ВЕСЕЛИНА МИХАЛКОВА,ЮЛИЯНА ЧЕРНЕВА И ДР.

Премиера 1 април 2008 г.

 

Вечният „Големанов”, станал нарицателен за някои недотам добри страни от българския манталитет, ще напомни за своето дълголетие, едновременно разсмивайки и натъжавайки ни.

 

„Написана през 1928 г., пиесата на Ст. Л. Костов „Големанов” звучи повече от актуално през XXI век. Тя дава поредното доказателство, че българските комедиографи няма защо да измислят сюжети, защото сюжетите са около тях и действителността винаги се оказва по-абсурдна, отколкото художествената измислица. Сега, струва ми се, нищо не се е променило.

 

Героите са същите, само малко по-жестоки.
Проблемите са същите, само малко по-страшни.

Именно затова, работейки над пиесата, аз и моите колеги търсихме съзнателно парадоксалното в поведението на героите и се стремяхме да доведем взаимоотношенията им до пълен абсурд. Силно се надявам това наше начинание да ви разсмива и забавлява, докато сте в театралната зала, но щом излезете от нея и загубите статута си на зрители, не забравяйте, че вие вече ставате съучастници в този абсурд...”,

 

предупреждава режисьорът Александър Илинденов.

 

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ

 

 

TOP