Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

 

Младите вестникари от "НахОДКи" дебютират с изцяло свой телевизионен материал. Екипът от ОДК сам избра темата, осигури събеседниците, написа въпросите - всичко това, което в журналистическия занаят се нарича "да си напишеш домашното". В ефира на БНТ 2 видяхте вече част от работата им, превърната в телевизионен репортаж с помощта на професионалистите от БНТ във Варна. Сега Ви представяме версията на театралната ни разходка зад кулисите изцяло през погледа на четиримата начинаещи репортери, които се справиха отлично. Не е нужно да ни вярвате - вижте сами :-)  

ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕОТО ТУК

 

 

+

 

След повече от два месеца принудителна пауза, когато всички театри бяха затворени, Варненският театър и Варненската опера са сред първите, които възстановиха дейността си веднага след отпадането на ограниченията. За броени дни беше построена и чисто новата Лятна сцена „Зад театъра“, която беше открита на 1 юни с мюзикъла „Приключения опасни със герои сладкогласни“, специално за Деня на детето.

Прочетете цялото интервю >>>>>>>>

Източник БНР.

 

 

Към цялото интервю >>>>>>>>

 

Източник : chernomore.bg

Варненският театър представя в София „Монтажът на моя филм“

публикувано на 29.10.19 в 13:55 
Снимка: @dramavarna
 
Прочетете още >>>>>>>>>>

 

снимки: Пламен Гутинов
 
 

С доза чувство за хумор, но и с дълбочина, с широко разпереното ветрило на своя гений, Дарио Фо провокира за пореден път варненската публика. Екипът на ДТ "Стоян Бъчваров" при Театрално-музикален продуцентски център представя премиерната постановка "Само за жени". Спектакълът е компилация от няколко произведения на Дарио Фо - италиански драматург, театрален режисьор, киноактьор, комедиант, певец, художник и  композитор. Премиерата ще се играе на  8 и 9 октомври от 19.00 ч. на сцена Филиал.

 

Прочетете още  >>>>>>>>>>

Проект ,,Предсезонно" в Драматичен театър ,,Стоян Бъчваров" :

https://www.facebook.com/dramaoperavarna/videos/720851485055773/UzpfSTE1NjA5Njk3MjA6MTAyMTM2NTIxOTEwOTAwMDM/   

За 10 часа сутринта е уговорката ми за телефонния разговор с актьора Стоян Радев. Поводът е неговият рожден ден – на 21 юли става на 50 години. Поздравявам го с „добро утро“, но той през смях обяснява, че вече е „добър ден“. Ведрото настроение на събеседника ми е заразително. Пише за „въпреки.com” Ориета Антова за актьора и режисьор дни преди личния му празник.

Към цялата статия  >>>>>>>>

 Какво да очакваме от откритатат юлска сцена на Варна

 
снимки: Ели Маринова
 

Към статията >>>>>

 

 

Източник: https://podmosta.bg/montazhat-na-moya-film

 

 

 

 

 

 


 

 

"Щрихи от утрото" (25.03.2019)

 „Минути за култура“

Разговор с големия български актьор Михаил Мутафов, носител на наградата „Икар 2019“ – „За чест и достойнство“

Източник: http://www.chernomore.bg/video/2019-03-25/shtrihi-ot-utroto-25032019-minuti-za-kultura

 

 

TOP